Ementálská bramborová polévka
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 2kusyPórek
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMajoránka
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Brambory oloupeme a rozkrájíme, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme k cibuli a společně ještě asi 2 minuty podusíme.
- 2Zalijeme vývarem a 30 minut vaříme. Pak vše prolisujeme (nebo vychladlé rozmixujeme),zahustíme klechtánkem z mouky a smetany, přisypeme majoránku s petrželkou a za občasného míchání ještě vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
- 3Nakonec dosolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a přikápneme trochu octa.
- 4Do talířů servírujeme na nastrouhaný ementálský sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.