Ementálská bramborová polévka

65 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Brambory oloupeme a rozkrájíme, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme k cibuli a společně ještě asi 2 minuty podusíme.
  • 2
    Zalijeme vývarem a 30 minut vaříme. Pak vše prolisujeme (nebo vychladlé rozmixujeme),zahustíme klechtánkem z mouky a smetany, přisypeme majoránku s petrželkou a za občasného míchání ještě vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
  • 3
    Nakonec dosolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a přikápneme trochu octa.
  • 4
    Do talířů servírujeme na nastrouhaný ementálský sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.