Empanadas s náplní ropas viejas

55 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouky smícháme se solí, přilijeme vodu, až vznikne hladké těsto, utvoříme kouli, zabalíme do fólie a dáme do lednice.
  • 2
    V pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme maso, utřený česnek a smažíme do hněda. Rajčata spaříme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostky a vložíme do mísy.
  • 3
    Chilli rozřízneme, vyndáme semena, nakrájíme na jemno a přidáme k rajčatům. Cibuli nasekáme na jemno, vsypeme k rajčatům, posypeme kmínem a promícháme. Přidáme ke směsi masa, osolíme a dusíme 10 minut na mírném ohni, občas promícháme.
  • 4
    Těsto na tortilly rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu vytvoříme placky. Na polovinu každé tortilly dáme trochu masové směsi, okraje navlhčíme a tortillu přeložíme, aby se vytvořily půlkruhy, okraje dobře přitiskneme.
  • 5
    Smažíme ve větší pánvi v horkém oleji, z obou stran, do zlatova. Můžeme podávat horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.