Empanadas s náplní ropas viejas
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůMouka kukuřičná
- 1lžičkaSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 250gramůHovězí maso mleté
- 3kusyRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouky smícháme se solí, přilijeme vodu, až vznikne hladké těsto, utvoříme kouli, zabalíme do fólie a dáme do lednice.
- 2V pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme maso, utřený česnek a smažíme do hněda. Rajčata spaříme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostky a vložíme do mísy.
- 3Chilli rozřízneme, vyndáme semena, nakrájíme na jemno a přidáme k rajčatům. Cibuli nasekáme na jemno, vsypeme k rajčatům, posypeme kmínem a promícháme. Přidáme ke směsi masa, osolíme a dusíme 10 minut na mírném ohni, občas promícháme.
- 4Těsto na tortilly rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu vytvoříme placky. Na polovinu každé tortilly dáme trochu masové směsi, okraje navlhčíme a tortillu přeložíme, aby se vytvořily půlkruhy, okraje dobře přitiskneme.
- 5Smažíme ve větší pánvi v horkém oleji, z obou stran, do zlatova. Můžeme podávat horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.