Empanadas s tuňákovou pastou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 80mililitrůVíno bílé
- 200gramůTuňák v oleji
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůVoda pitná
- 1plátekSuchar dietní
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 20 g přepuštěného másla potřebujeme asi 100 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.
- 2Čerstvé máslo a 20 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale k varu nepřivádíme.
- 3Hrnec odstavíme, do směsi vmícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme 2 hodiny chladit.
- 4Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
- 5Z nastrouhaného sucharu, nakrájených rajčat, tuňáka, mléka, nasekané petrželky a špetky soli vypracujeme hmotu.
- 6Z těsta, které mezitím vychladlo, vyválíme plát, z něhož vypichujeme kolečka. Na každé kolečko naklademe osmahlou cibulku a tuňákovou pastu. Kolečka pak přeložíme a okraje pevně přitiskneme, čímž vzniknou taštičky.
- 7Empanadas smažíme dozlatova na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.