Empanadas s tuňákovou pastou

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 20 g přepuštěného másla potřebujeme asi 100 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.
  • 2
    Čerstvé máslo a 20 g přepuštěného másla spolu s vínem a 80 ml vody v hrnci rozehřejeme, ale k varu nepřivádíme.
  • 3
    Hrnec odstavíme, do směsi vmícháme mouku a špetku soli. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme 2 hodiny chladit.
  • 4
    Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
  • 5
    Z nastrouhaného sucharu, nakrájených rajčat, tuňáka, mléka, nasekané petrželky a špetky soli vypracujeme hmotu.
  • 6
    Z těsta, které mezitím vychladlo, vyválíme plát, z něhož vypichujeme kolečka. Na každé kolečko naklademe osmahlou cibulku a tuňákovou pastu. Kolečka pak přeložíme a okraje pevně přitiskneme, čímž vzniknou taštičky.
  • 7
    Empanadas smažíme dozlatova na oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.