Empanadillas z listového těsta plněné houbovou směsí a krevetami

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
48 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém másle podusíme cibulku, přidáme k ní kostičky papriky a rajčat.
  • 2
    Na jiné pánvi na rozehřátém oleji osmažíme kousky hub, poté je opepříme a osolíme.
  • 3
    Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme nadrobno a spolu s najemno nasekanými krevetami přidáme k houbám. Směs dusíme a průběžně mícháme 10 minut, poté ochutíme solí, pepřem, chilli a necháme vychladnout.
  • 4
    Vyválíme rozmražené listové těsto, z plátu potom vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Polovinu každého kolečka posypeme připravenou směsí a překládáme navlhčené okraje, které dobře přitiskneme, takže vzniknou "taštičky". Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.