Empanadillas z listového těsta plněné zeleninovou směsí s rozinkami

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
42 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na rozehřátém másle. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostky a smícháme s cibulkou.
  • 2
    Do zeleninové směsi nasypeme omyté rozinky, okořeníme mletým chilli a dusíme cca 10 minut na mírném ohni. Poté dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout.
  • 3
    Z vyváleného plátu rozmraženého listového těsta vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Na polovinu kolečka vždy klademe připravenou směs, poté navlhčíme okraje a po přeložení kolečka napůl okraje přitiskneme k sobě. Takto vzniklé taštičky potíráme žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.