Empanadillas z listového těsta plněné zeleninovou směsí s rozinkami
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceHrozinky
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůListové těsto
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
42 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na rozehřátém másle. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostky a smícháme s cibulkou.
- 2Do zeleninové směsi nasypeme omyté rozinky, okořeníme mletým chilli a dusíme cca 10 minut na mírném ohni. Poté dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout.
- 3Z vyváleného plátu rozmraženého listového těsta vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Na polovinu kolečka vždy klademe připravenou směs, poté navlhčíme okraje a po přeložení kolečka napůl okraje přitiskneme k sobě. Takto vzniklé taštičky potíráme žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.