Espresso muffiny s čepicí
55 min.
Ingredience
- Krém z čerstvého sýru
- 200gramůLučina Žervé
- 1,5lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceCukr moučkový
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusBroskve
- 1kusCukr skořicový
- 1kusCukr vanilka
- Těsto
- 60gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaSůl
- 75mililitrůKáva Espresso
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
225 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do formiček na 12 kusů muffin vložíme papírové košíčky. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přimícháme kukuřičný škrob Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, celá vejce a uvařený šálek silné, vlažné espresso kávy. Směs promícháme, pomoci elektrického hnětače těsto uhněteme, musí být hladké a vláčné.
- 2Košíčky naplníme těstem do dvou třetin a muffiny dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme je asi 15 - 20 minut.
- 3Mezitím připravíme krém z čerstvého sýra: do mísy dáme čestvý sýr (např. Lučina žervé krémový, Gervais natur aj.), přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny a směs vyšleháme do hladkého krému. Omytou oloupanou broskev zbavíme pecky a nakrájíme ji na velmi drobné kostičky, které zamícháme do krému. Když se muffiny pečou 20 minut, vyjmeme je z trouby, opatrně na ně poklademe lžicí krém (utvoříme čepičky) a dáme je na dalších 10 minut dopéct.
- 4Upečené muffiny necháme několik minut vychladnout, poté je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.