Espresso muffiny s čepicí

55 min.
Evropa

Ingredience

  • Krém z čerstvého sýru
    • 200gramůLučina Žervé
    • 1,5lžíceSmetana 16% (pochoutková)
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 1kusBroskve
    • 1kusCukr skořicový
    • 1kusCukr vanilka
  • Těsto
Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
225 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do formiček na 12 kusů muffin vložíme papírové košíčky. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přimícháme kukuřičný škrob Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, celá vejce a uvařený šálek silné, vlažné espresso kávy. Směs promícháme, pomoci elektrického hnětače těsto uhněteme, musí být hladké a vláčné.
  • 2
    Košíčky naplníme těstem do dvou třetin a muffiny dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme je asi 15 - 20 minut.
  • 3
    Mezitím připravíme krém z čerstvého sýra: do mísy dáme čestvý sýr (např. Lučina žervé krémový, Gervais natur aj.), přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny a směs vyšleháme do hladkého krému. Omytou oloupanou broskev zbavíme pecky a nakrájíme ji na velmi drobné kostičky, které zamícháme do krému. Když se muffiny pečou 20 minut, vyjmeme je z trouby, opatrně na ně poklademe lžicí krém (utvoříme čepičky) a dáme je na dalších 10 minut dopéct.
  • 4
    Upečené muffiny necháme několik minut vychladnout, poté je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.