Estragonová omáčka
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4lžíceMartini bianco
- 100mililitrůVývar slepičí
- 100mililitrůVíno bílé
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKari koření
- 1kusRajčata
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusEstragon
- 2kusyŠalotka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej a podusíme na něm nasekanou šalotku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče a ještě krátce podusíme.
- 2Poté přilijeme vývar, bílé víno a vermut, přimícháme nasekaný estragon a necháme zvolna asi 20minut vařit.
- 3Zahustíme smetanou a osolíme. Dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a kari kořením.
- 4Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu, podává se teplá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.