Estragonové kuře s limetkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaLimetková kůra
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusLimetka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
571 mg
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1V misce utřeme změklé máslo s limetkovou kůrou.
- 2Omytá a osušená kuřecí prsa několikrát nařízneme a potřeme je připraveným limetkovým máslem. Prsíčka urovnáme do pekáče, pokapeme limetkovou šťávou, posypeme estragonem, osolíme a opepříme. Pečeme asi 20 minut v silně vyhřáté troubě. Po upečení vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Pekáč postavíme na plotnu, přilijeme vodu promíchanou se šťávou z pečení a za stálého míchání krátce povaříme. Vmícháme smetanu a omáčku prohřejeme.
- 4Porce masa na talířích přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.