Etiopské koření Berberé
7 min.
Ingredience
- 13kusůChilli paprička sušená
- 1špetkaKoriandr celý
- 1špetkaKmín celý
- 8kusůHřebíček
- 10kusůKardamom
- 7kusůNové koření celé
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
100Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
26 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V malém hrnci nasucho (bez oleje) opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať se nepřipálí. Nemělo by to trvat déle než 1 nebo 2 minuty. (Pokud jsme použili skořici mletou místo skořice celé, prášek pražit nemusíme). Necháme zchladit.
- 2Dáme všechny přísady i s mletou skořicí do kávového mlýnku a pomeleme je na prášek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.