Exotická pizza

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 4
    Takto připravené těsto zdobíme dle receptu, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
  • 5
    Jehněčí maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme cukr, pepř, sójovou omáčku, přidáme jehněčí maso a necháme chvíli marinovat.
  • 6
    Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kolečka ananasu necháme okapat.
  • 7
    Těsto na pizzu rozložíme na plech a vypacujeme z něj korpus, na který klademe marinované jehněčí maso, cibulky, ananas a cherry rajčátka. Parmezán nastrouháme nahrubo a posypeme jím povrch pizzy.
  • 8
    Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.