Exotická pizza
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 100gramůJehněčí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 8kusůRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 200gramůKompot ananasový
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 0,5gramCukr krupice
- 22,5gramůDroždí
- 52,5mililitrůOlej olivový
- 1,5špetkySůl
- 322,5mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 4Takto připravené těsto zdobíme dle receptu, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
- 5Jehněčí maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme cukr, pepř, sójovou omáčku, přidáme jehněčí maso a necháme chvíli marinovat.
- 6Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kolečka ananasu necháme okapat.
- 7Těsto na pizzu rozložíme na plech a vypacujeme z něj korpus, na který klademe marinované jehněčí maso, cibulky, ananas a cherry rajčátka. Parmezán nastrouháme nahrubo a posypeme jím povrch pizzy.
- 8Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.