Fajitas s krůtím masem z Mexika
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKrůtí prsa - sval. mražená
- 35gramůKoření Fajitas
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 115gramůZeleninová směs mexická - Bonduel
- 1kusLimetka kafrová
- 2kusyRajčata
- 1kusChilli paprička
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1baleníTortilla
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.
- 2Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.
- 3Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.
- 4Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.
- 5K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.
- 6K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.