Fajn roláda z hovězího masa
50 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžíceHořčice plnotučná
- 100gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- 2kusyPárky Vídeňské
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyChilli paprička zelená
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůHovězí maso mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
30 mg
Cukr
412 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, ostrým kořením a rozetřeným česnekem.
- 2Špalíček omytého a osušeného hovězího masa rozkrojíme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólii a rozklepeme hladkou paličkou na tenší plát. Poté celý plát z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany maso potřeme hořčicí. Na hořčici rozetřeme ochucené mleté maso, pak na něj poklademe plátky šunky, 2 nožičky tenkých párků, 2 vejce uvařená natvrdo rozkrojíme na poloviny, které položíme za sebou a vedle nich dáme 3 celé očištěné chilli papričky.
- 3Maso zabalíme do rolády, pořádně všechny okraje zajistíme kovovými nerez jehlami nebo roládu převážeme tenkým provázkem. V zapékací míse rozpálíme olej na plotně. Roládu z každé strany prudce orestujeme (po 1-2min.). Pak maso podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 60 minut. Během té doby maso poléváme výpekem, případně ještě přilijeme vodu a 1-2x ji otočíme.
- 4Upečenou roládu vyjmeme z mísy, výpek zaprášíme moukou, promícháme, do výpeku vrátíme roládu a dopečeme bez poklice 10-15 minut.
- 5Hotovou roládu necháme chvilku vychladnout, pak z ní opatrně vyjmeme kovové jehly (nebo odstraníme provázek). Roládu nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.