Falcký vinný řízek

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme a lehce naklepeme. Po obou stranách posypeme solí, pepřem a majoránkou a potřeme 2 lžícemi oleje.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Rozehřejeme pánev s trochou oleje, řízky smažíme na středně velkém plameni po obou stranách 3 minuty, vyndáme.
  • 4
    Rozehřejeme na pánvi zbývající olej, cibuli necháme asi 7 minut lehce zhnědnout. Přidáme rajčatový protlak a víno, necháme krátce přejít varem a ochutíme. Řízky položíme do omáčky, přikryjeme a na slabém plameni necháme 10 minut dojít.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.