Falešná rybí omáčka
20 min.
Ingredience
- 55gramůAnčovičky konzervované
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 295mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
232 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Utřeme česnek a spolu s ančovičkami, medem a solí smícháme s vodou. Snížíme plamen a necháme přibližně 15 minut probublat.
- 2Směs scedíme, abychom z omáčky odstranili ančovičky a kousky česneku. Scezenou rybí omáčku uchováme, ančovičky a česnek vyhodíme.
- 3Omáčku necháme zchladit. Uchováváme ji v lednici v uzavíratelné nádobě. Omáčka vydrží až 2 týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.