Falešný chřest
40 min.
Ingredience
- 0,75litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 40gramůStrouhanka
- 90gramůMáslo čerstvé
- 600gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.
- 2Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.
- 3Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.