Falešný chřest

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.
  • 2
    Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.
  • 3
    Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.