Farfale se sušenými rajčaty
40 min.
Ingredience
- 140gramůTěstoviny Farfalle
- 3litryVoda pitná
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 4lžíceRajčatová šťáva
- 80gramůCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůRajčata
- 20gramůTymián čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme Farfale podle návodu na sáčku, scedíme. Čerstva rajčata omyjeme, odstraníme zelené středy, pokrájíme na tenké pásky. Cuketu také omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Sušená rajčata krájíme na tenké nudličky, česnek oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka.
- 2Do vysoké kuchyňské nádoby vložíme čerstvá rajčata, česnek, sůl, šťávu ze sušených rajčat, všechny suroviny ponorným ručním mixérem rozmixujeme.
- 3Ve velké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cuketu, přidáme pokrájená sušená rajčata, ještě chvilku restujeme. Do pánve přimícháme rozmixovanou směs a uvařené Farfale, několikrát nad ohněm promícháme. Podle vlastní chuti přisypeme sůl, tymián a stáhneme z ohně.
- 4Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou ozdobíme nakrájenou salátovou okurkou, teplé jídlo ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.