Farfalle s houbami
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 25mililitrůOlej olivový
- 350gramůBrokolice
- 100gramůChřest bílý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHouby čerstvé
- 100gramůHrášek
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůBazalka
- 20gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest zbavíme tvrdých konců a rozpůlíme. Vložíme jej do vroucí vody spolu s růžičkami brokolice a vaříme 3 minuty, potom slijeme, opláchneme ve studené vodě. Těstoviny uvaříme podle návodu. Slijeme je, propláchneme studenou vodou a nasypeme do olivového oleje, v němž je necháme uležet.
- 2Ve pánvi rozpustíme polovinu másla a během několika minut lehce osmažíme česnek. Zvýšíme teplotu a přisypeme houby, zeleninu a hrášek. Osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a zprudka vaříme, dokud se část nevypaří a vývar nezhoustne. Přisypeme bazalku a zamícháme.
- 3Do slitých těstovin přidáme zbytek másla a ve velkém hrnci je na mírném plameni necháme znovu prohřát.
- 4Přisypeme do nich zeleninu, parmezán, přilijeme omáčku a vše znovu promícháme. Podáváme zbylým parmezánem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.