Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem
80 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 75gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůVepřový bok
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
3 g
Vápník
46 g
Postup přípravy
- 1Máslem vymažeme pekáč a pečeme v něm vepřový bok, dokud není bůček hotový. Necháme vychladnout a pokrájíme.
- 2Nasypeme do misky sůl a mouku se špetkou kypřícího prášku a promícháme. Přidáme máslo a utřeme s moukou. Když je těsto uhnětené, přidáme bůček, třetinu nastrouhaného sýra a smícháme dohromady rajčatový protlak, mléko, worcesterskou omáčku a vše promícháme a vytvoříme těsto.
- 3Vyválíme těsto do placky, polijeme mlékem a rozkrájíme na 8 trojúhelníčků, které posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 200 stupních.
- 4Těstoviny farfalle uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou a olejem 10 minut, poté scedíme a přendáme na servírovací táč. Navrch dáme koláčky s bůčkem a pecorinem.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.