Farfalle s krůtími prsy
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůHrášek
- 250gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 300gramůKrůtí prsa
- 4kusyRajčata
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceKečup
- 2lžíceVíno portské
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody přidáme 2 lžíce oleje a vaříme v ní farfalle dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek necháme rozmrazit.
- 2Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si pánev, na které rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme maso, které ze všech stran opečeme. Dochutíme solí, pepřem, sundáme z pánve a necháme vychladnout.
- 3Omyjeme rajčata, odstraníme okolí slupky, nakrojíme je do křížku a spaříme horkou vodou. Rajčata oloupeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a dužinu nakrájíme.
- 4Dresink připravíme ze smetany, jogurtu, vína, kečupu, soli, pepře a špetky cukru, vše promícháme. Promícháme všechny přísady i s dresinkem a chvíli necháme odležet. Upravíme do koktejlových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.