Farfalle s lososem
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 150gramůLosos - filety
- 1gramPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVíno bílé
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 120gramůCréme fraiche
- 20gramůBazalka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Filety z lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, rajčata scedíme, nakrájíme na menší kusy, bazalku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lososa, osmahneme, podlijeme bílým vínem, přidáme rajčata a podusíme 10 minut. Zjemníme créme fraiche, podle chuti dosolíme, dopepříme, přimícháme bazalku a odstavíme. Farfalle rozdělíme na talíře, doplníme lososovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.