Farfalle s rajčaty a hráškem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na plátky nakrájenou slaninu bez kůže. Smažíme při mírné teplotě 6 minut, často mícháme.
  • 2
    Přídáme nakrájená rajčata a vodu. Osolíme a opepříme. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut, občas zamícháme.
  • 3
    Mezitím v hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny Farfalle dle návodu na obalu.
  • 4
    Do omáčky nasypeme mražený hrášek a uvedeme do varu. Přikryté pokličkou vaříme 7 minut nebo do té doby, než je omáčka hustá a hrášek uvařený. Dle potřeby dochutíme.
  • 5
    Nakonec do omáčky přidáme sýr Mascarpone a špetku bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odstát. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.