Farfalle s rajčaty a hráškem
50 min.
Ingredience
- 15mililitrůOlej olivový
- 150gramůSlanina vepřová
- 400gramůRajčata
- 60mililitrůVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 225gramůHrášek mražený
- 50gramůMascarpone
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na plátky nakrájenou slaninu bez kůže. Smažíme při mírné teplotě 6 minut, často mícháme.
- 2Přídáme nakrájená rajčata a vodu. Osolíme a opepříme. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut, občas zamícháme.
- 3Mezitím v hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny Farfalle dle návodu na obalu.
- 4Do omáčky nasypeme mražený hrášek a uvedeme do varu. Přikryté pokličkou vaříme 7 minut nebo do té doby, než je omáčka hustá a hrášek uvařený. Dle potřeby dochutíme.
- 5Nakonec do omáčky přidáme sýr Mascarpone a špetku bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odstát. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.