Farfalle s tuňákem a olivami
45 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžičkaSůl
- 200gramůTuňák v oleji
- 100gramůOlivy nakládané
- 100gramůKapary sterilované
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžíceSardelová pasta
- 3,5litryVoda pitná
- 1špetkaCukr krystal
- 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a podusíme na něm okapané, nadrobno nakrájené olivy a kapary. Vmícháme špetku cukru a sardelovou pastu, přilijeme víno a přidáme tuňáka rozmačkaného vidličkou. Zvolna povaříme do zhoustnutí.
- 3V míse smícháme uvařené těstoviny s omáčkou a pokrm ozdobíme natrhanou snítkou čerstvého kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.