Farfalle s tykví
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Farfalle
- 1kilogramTykev
- 250gramůPórek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3gramyMuškátový oříšek
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceOříšky piniové
- 5gramůSůl
- 1,95mililitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut.
- 3Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme.
- 4Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.