Farfalle s tykví

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut.
  • 3
    Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme.
  • 4
    Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.