Farmářský kotlet
60 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůPórek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 600gramůVepřová kotleta s kostí
- 60gramůŠunka selská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.
- 2Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.
- 3Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.