Fazolačka s batáty

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočíme do studené vody červené fazole.
  • 2
    Oloupaný menší batát omyjeme, polovinu nakrájíme na malé kostky (ty se během vaření rozvaří), druhou polovinu na větší kostky. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.
  • 3
    Druhý den v hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme všechnu zeleninu kromě batátu a fazolí. Vše za stálého míchání krátce osmažíme, pak přidáme namočené fazole, kostičky batátu, vodu, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a loupaná rajčata. Polévku vaříme pod poklicí minimálně 1 hodinu. Během vaření ji několikrát promícháme. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, pokrájíme na tenké proužky a vložíme je přibližně v polovině vaření do polévky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a před dovařením polévky je přidáme do polévky na dochucení.
  • 4
    Polévka by měla být hustá, podáváme ji horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.