Fazolačka s batáty
80 min.
Ingredience
- 200gramůFazole červené
- 450gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyKarotka
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej sezamový
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaMajoránka
- 3lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme do studené vody červené fazole.
- 2Oloupaný menší batát omyjeme, polovinu nakrájíme na malé kostky (ty se během vaření rozvaří), druhou polovinu na větší kostky. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.
- 3Druhý den v hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme všechnu zeleninu kromě batátu a fazolí. Vše za stálého míchání krátce osmažíme, pak přidáme namočené fazole, kostičky batátu, vodu, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a loupaná rajčata. Polévku vaříme pod poklicí minimálně 1 hodinu. Během vaření ji několikrát promícháme. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, pokrájíme na tenké proužky a vložíme je přibližně v polovině vaření do polévky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a před dovařením polévky je přidáme do polévky na dochucení.
- 4Polévka by měla být hustá, podáváme ji horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.