Fazole dušené se zeleninou
82 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 120gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler řapíkatý
- 200gramůRajčata
- 50gramůPyré rajčatové
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc do vody. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev a celerové výhonky nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Namočené fazole vaříme ve vodě, v níž byly namočené. Necháme je přejít varem, vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a dál vaříme. Po půl hodině k fazolím přimícháme rajčata, mrkev, celerové výhonky, cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji, rajčatové pyré, sůl, pepř a dusíme, až jsou fazole měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.