Fazole gigant v těstíčku

80 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
36 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole gigant necháme namočené ve vodě 6 hodin, zcedíme přilijeme čerstvou vodu a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.
  • 2
    Mezitím připravíme v míse řídké těsto. Smícháme rajčatový protlak, mouku, vejce, sůl, pepř a vymícháme do hladkého těsta. Pokud je příliš husté, zředíme trochou vody.
  • 3
    Uvařené fazole zcedíme, necháme okapat a vhodíme do mísy s těstem. Každou fazoli dokonale omočíme v těstě, lžící nabíráme a podle velikosti pánve smažíme na dvě nebo více várek dozlatova. Servírujeme s dipem - podle chuti smícháme kečup se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.