Fazole gigant v těstíčku
80 min.
Ingredience
- 500gramůFazole gigant
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 0,5decilitrVoda pitná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 20mililitrůKečup
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryOlej rostlinný
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
36 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole gigant necháme namočené ve vodě 6 hodin, zcedíme přilijeme čerstvou vodu a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.
- 2Mezitím připravíme v míse řídké těsto. Smícháme rajčatový protlak, mouku, vejce, sůl, pepř a vymícháme do hladkého těsta. Pokud je příliš husté, zředíme trochou vody.
- 3Uvařené fazole zcedíme, necháme okapat a vhodíme do mísy s těstem. Každou fazoli dokonale omočíme v těstě, lžící nabíráme a podle velikosti pánve smažíme na dvě nebo více várek dozlatova. Servírujeme s dipem - podle chuti smícháme kečup se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.