Fazole na bílém víně zapečené s vejci
45 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 800gramůFazole bílé
- 2kusyŠalotka
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
9 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
30 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané šalotky nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme fazole a za občasného míchání smažíme přibližně 7 minut.
- 2Fazole osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a 150 ml vody. Dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut.
- 3Poté fazolemi naplníme zapékací misky, navrch do každé vyklepneme jedno vejce a přidáme pepř a sůl.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut tak, aby se srazil pouze bílek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.