Fazole na bílém víně zapečené s vejci

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
9 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
30 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a oloupané šalotky nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme fazole a za občasného míchání smažíme přibližně 7 minut.
  • 2
    Fazole osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a 150 ml vody. Dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut.
  • 3
    Poté fazolemi naplníme zapékací misky, navrch do každé vyklepneme jedno vejce a přidáme pepř a sůl.
  • 4
    Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut tak, aby se srazil pouze bílek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.