Fazole na víně s rajčaty a česnekem
55 min.
Ingredience
- 750gramůFazole bílé sterilované
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOcet vinný červený
- 3lžičkyMed včelí
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.
- 2V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.