Fazole na víně s rajčaty a česnekem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slijeme sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužky česneku a umeleme pepř.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém olivovém oleji doměkka orestujeme cibuli s česnekem, přidáme víno a rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem a vše přelijeme do zapékací mísy. Do směsi přidáme okapané sterilované fazole a směs podle chuti opepříme. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě zapékáme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.