Fazole nakyselo
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 500gramůFazole bílé
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
24 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazole důkladně propláchneme vlažnou vodou a necháme 4 hodiny máčet ve studené vodě.
- 2Pak je dolijeme vodou a zvolna vaříme, dokud nezměknou.
- 3Osmažíme na sádle nakrájenou cibuli a vmícháme ji do fazolí. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a necháme chvilku povařit.
- 4Hotové fazole podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.