Fazole po francouzsku
35 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do měkka a scedíme je.
- 2Změklé máslo utřeme se solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Směs vmícháme do fazolí.
- 3Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu a uzenému masu, k sekané pečeni, párkům nebo k sázeným vejcím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.