Fazole s anglickou slaninou
60 min.
Ingredience
- 200gramůFazole bílé
- 1kusFeferony
- 1litrVoda pitná
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnuté fazole namočíme do studené vody nejméně na 6 hodin a potom je v téže vodě uvaříme do měkka (vodu nesolíme). Uvařené fazole slijeme na síto a necháme okapat.
- 2Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Na pánvičce osmažíme nejdříve slaninu, na ní osmahneme cibuli. Přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a ochutíme nasekanou feferonkou. Podle chuti okyselíme trochou octa. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet.
- 3Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.