Fazole s anglickou slaninou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnuté fazole namočíme do studené vody nejméně na 6 hodin a potom je v téže vodě uvaříme do měkka (vodu nesolíme). Uvařené fazole slijeme na síto a necháme okapat.
  • 2
    Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Na pánvičce osmažíme nejdříve slaninu, na ní osmahneme cibuli. Přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a ochutíme nasekanou feferonkou. Podle chuti okyselíme trochou octa. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet.
  • 3
    Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.