Fazole s klobásou a zeleninou
120 min.

Ingredience
- 750gramůSlanina vepřová
- 65mililitrůOlej stolní
- 2kusyCeler bulvový
- 400gramůCibule
- 1,33šálkyFazole černé
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kusyPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůKlobása Dunajská
- 625mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1380 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
97 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Celery nakrájíme nadrobno, klobásy na kousky, papriky zbavíme semen a nakrájíme je na větší kousky, slaninu nakrájíme na kousky. Fazole necháme přes noc bobtnat ve studené vodě. Pak je scedíme a deset minut povaříme v čerstvé vodě. Pak je opět zcedíme.
- 2Na oleji tři minuty opékáme cibulky a celer, přidáme slaninu a pokračujeme dalších deset minut. Vložíme mletou papriku a klobásu, po dvou minutách směs přendáme do pekáčku a promícháme s fazolemi.
- 3Vývar v pánvi uvedeme do varu, osolíme, opepříme a zalijeme s ním maso. To pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.
- 4Poté přimícháme papriky a pokračujeme patnáct minut.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.