Fazole s rajčaty a česnekem
25 min.
Ingredience
- 400gramůFazole cannellini
- 400gramůFazole Borlotti
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůRajčata
- 75gramůRoketa
- 175gramůCibule sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.
- 2Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.
- 3Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.
- 4Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.
- 5Vmícháme roketu a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.