Fazole v omáčce
40 min.
Ingredience
- 450gramůFazole bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
4 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
19 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme do sklovita. Přidáme nakrájená třešňová rajčata v konzervě a vaříme, až směs zhoustne. Přidáme plátky naložených čili a 2 minuty povaříme. Osolíme dle chuti.
- 3Fazole necháme okapat, vrátíme je do hrnce a zalijeme rajskou směsí. Prohřejeme, když omáčka příliš zhoustne, rozředíme jí vodou.
- 4Přendáme na talíře, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.