Fazolkový salát s balkánským sýrem
35 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůSýr balkánský
- 1000mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme vychladnout. V míse smícháme vychladlé fazolky s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Zalijeme zálivkou umíchanou z oleje, hořčice a octa. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Salát podáváme vychlazený, můžeme doplnit tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.