Fazolkový salátek
28 min.
Ingredience
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 5lžicCukr krupice
- 9lžicVíno bílé
- 9lžicOlej olivový
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusPaprika červená
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusČekanka
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Nejprve dáme vařit fazolky, které po uvaření necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme marinádu. V míse smícháme sůl, pepř, cukr, víno, olej, zázvor a petrželku.
- 3Do vzniklé marinády přimícháme fazolky, celé dáme na 30 minut do chladničky.
- 4Uvařené vejce natvrdo nakrájíme na čtvrtky, papriku na menší kostky a čekanku natrháme. Vše smícháme spolu s fazolkami a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.