Fazolky dušené s citronovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.
  • 2
    Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
  • 3
    Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.