Fazolky dušené s citronovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.
- 2Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 3Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.