Fazolky na česneku
50 min.
Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 1šálekVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej stolní
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat.
- 2Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme fazolky, za stálého míchání smažíme, až změknou.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Fazolky na česneku
Fazolky jsem připravovala k vepřové krkovičce a moc nám chutnaly. Cibuli se mi podařilo nakrájet spíš na hrubší kousky, tak se budu muset příště polepšit.