Fazolky na paprice
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky a v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka.
- 2Oloupanou, jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, lehce osmahneme a odstavíme z ohně. Přisypeme mletou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme kyselou smetanou a trochou vývaru z fazolek, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme fazolky, krátce je podusíme a podle chuti okyselíme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.