Fazolky na paprice

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky a v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka.
  • 2
    Oloupanou, jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, lehce osmahneme a odstavíme z ohně. Přisypeme mletou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme kyselou smetanou a trochou vývaru z fazolek, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme fazolky, krátce je podusíme a podle chuti okyselíme.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.