Fazolky po bulharsku s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůOlej stolní
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 120gramůCibule
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusJogurt bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme a zbavíme vláken.
- 2Dáme je na zpěněnou cibuli s paprikou, přidáme omytá a nakrájená rajčata, nakrájený kopr, nasekanou petržel a sůl. Udusíme téměř doměkka. Pokrm zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.
- 3Na talíři každou porci polijeme hustým bílým jogurtem. Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.