Fazolky připravované nakyselo

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti.
  • 2
    V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.