Fazolky připravované nakyselo
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 500gramůBrambory
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet vinný
- 20gramůKopr čerstvý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti.
- 2V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.