Fazolky s hořčičnou majonézou
40 min.
Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůMajonéza
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusRajčata
- 1šálekVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky vložíme do malého množství osolené vody a pod pokličkou je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat.
- 2Ještě teplé fazolky opepříme, pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou s cukrem a necháme proležet.
- 3Před podáváním upravíme fazolky na talířky, přelijeme je majonézou smíchanou s hořčicí, špetkou cukru a citronovou šťávou. Zdobíme dílky rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.