Fazolky s rajčaty a vejci
60 min.
Ingredience
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a osmažíme je. K fazolkám přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, pepř a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 2Když jsou fazolky měkké a všechna tekutina je odpařená, povrch zeleniny uhladíme, vyhloubíme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Necháme je srazit pod pokličkou na sporáku nebo v troubě. Vejce osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.