Fazolky s vaječnou omáčkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Osolíme, opepříme a dodusíme na másle.
  • 2
    V hrnku ušleháme žloutek se lžičkou mouky a s citronovou šťávou, přilijeme studený vývar bez tuku a dáme na oheň. Stále mícháme, až tekutina zhoustne. Nalijeme na fazolky a necháme chvíli na teple, aby fazolky nasákly omáčkou.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k vařenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.