Fazolky s vaječnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kusCitrony
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Osolíme, opepříme a dodusíme na másle.
- 2V hrnku ušleháme žloutek se lžičkou mouky a s citronovou šťávou, přilijeme studený vývar bez tuku a dáme na oheň. Stále mícháme, až tekutina zhoustne. Nalijeme na fazolky a necháme chvíli na teple, aby fazolky nasákly omáčkou.
- 3Podáváme jako přílohu k vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.