Fazolky smažené na víně
30 min.
Ingredience
- 600gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2decilitryVíno bílé
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
815 mg
Postup přípravy
- 1Sterilizované fazolky scedíme a necháme okapat. Připravíme těstíčko na obalování fazolek - do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl, pepř a přilijeme víno, aby nám vzniklo středně husté těstíčko. Všechny suroviny dobře vidličkou ušleháme.
- 2V pánvi rozpálíme olej. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku, pokládáme je na rozpálený olej a po obou stranách zprudka osmažíme. Osmažené fazolky necháme na papírové utěrce okapat.
- 3Nakonec fazolky rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.