Fazolky smažené se žampiony
30 min.
Ingredience
- 300gramůFazolky mražené
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůOlej olivový
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůPetržel kudrnka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín celý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolky necháme rozmrazit, odřízneme špičky, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme napůl. Žampiony nakrájíme na plátky, pažitku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme fazolky, žampiony a krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme pažitku, pánev zakryjeme, dusíme do měkka. Pánev odkryjeme, tekutinu necháme vydusit, do pánve rozklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Odstavíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.