Fazolky v zelí s jablky
45 min.
Ingredience
- 300gramůZelí kysané
- 500gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2kusyJablka
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaKmín celý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli dorůžova. Přidáme kysané zelí, kmín, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 2Potom k zelí přidáme omytá, nastrouhaná jablka a sterilované fazolky. Zaprášíme moukou a dodusíme. Podle potřeby dolijeme nálevem z fazolek, osladíme, okyselíme octem a osolíme.
- 3Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.