Fazolky zapečené s anglickou slaninou a koprem
60 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v malém množství vařící osolené vody je uvaříme téměř doměkka.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nasekaný kopr, okapané fazolky a vše krátce osmahneme.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Osolíme ji, přidáme koření a fazolky a vše nalijeme do vymaštěné nákypové formy. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.