Fazolky zapečené s ementálem a smetanou
40 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceStrouhanka
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolové lusky vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat.
- 2Připravené fazolky urovnáme v nižší vrstvě do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krátce je prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou. Necháme ještě dopéci.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.